Najzanimljiviji zahtevi za odštetu u 2019. godini

Izvor: Insurance Times

Svi znamo da potraživanja po osnovu odštetnih zahteva mogu biti neverovatno raznolika. Ipak neki zahtevi za isplatu šteta imaju mogućnost da zbune brokere ali i da zainteresuju osiguravače. Imajući to u vidu, poznati nemački osiguravač Allianz, otkrio je svoje najneobičnije zahteve za 2019.

Najčudniji zahtev koji je Allianz rešio prošle godine uključio je zahtev za popravku oštećenog jednoroga koji je pao sa poznate londonske znamenitosti.

Nakon toga uskoro je usledio zahtev za naknadu štete zbog požara koji je zapaljen u kanti za otpatke za pse. Navodno, nepoznati krivac je u kantu za otpatke za pse ubacio upaljenu novogodišnju prskalicu, usled čega je obližnja prodavnica nameštaja potpuno izgorela.

Prijava šteta

Ove godine je Allianz takođe primio zahtev za nadoknadu štete koju je napravio vozač mešalice za cement. Greškom vozača mešalice više automobila je oštećeno tako što su prekriveni betonom.

U Allianz-u takođe navode primer štete koja se dogodila u jednoj auto perionici. Naime, radnik auto perionice je luksuzni sportski automobil od 150 hiljada funti oštetio, udarivši njime drugi sportski automobil vrednosti 130 hiljada funti. Radnik auto perionice je prilikom parkiranja prvog automobila, navodno greškom pritisnuo gas i značajno oštetio oba vozila.

Lee Watts, iz sektora za štete u Allianz osiguranju u Londonu, kaže: „Ovi su slučajevi su samo deo primera koji pokazuju širinu incidenata i slučajeva nezgode sa kojima su naši klijenti suočeni. Zato osiguranje pruža kako ljudima, tako i kompanijama sigurnost da budu zaštićeni, bez obzira koliko neobične okolnosti bile.”