Osiguranje auto stakala – delimično kasko osiguranje

Mobile Windshield Repair|Auto glass repair Vancouver Burnaby Surrey
Foto: pixabay.com

Vožnja iza kamiona, udar sitnog kamenčića ili vremenske nepogode predstavljaju sve veći problem za auto stakla. Vrlo lako i brzo od male pukotine nastane veliki problem ako dođe do osipanja celog stakla.

Oštećeno staklo na vozilu predstavlja veliku opasnost, a zamena oštećenog stakla je veliki trošak. Cene auto stakala su različite, zavise od vrste stakala, vrste automobila, da li želite novo originalno staklo ili polovnu zamenu…

Delimično kasko osiguranje obezbeđuje zaštitu od loma i oštećenja stakla.

Ugovaranjem polise delimičnog kasko osiguranja vozila pokrivate rizike od loma i oštećenja stakala na vašem vozilu, a u slučaju loma ili oštećenja dobijate naknadu štete.

U zavisnosti od osiguravajućeg društva delimičan kasko može biti ugovoren uz osiguranje od auto odgovornosti, a kod nekih može biti dodatak uz polisu kasko osiguranja vozila.

Pregled vozila i fotografisanje stakala (sa sve četiri strane) je obavezno kada osiguravate vozilo od loma stakla.

Predmet delimičnog kasko osiguranja su sva standardno ugrađena stakla (prednja, bočna, zadnja) na motornim vozilima (putničkim , teretnim i autobusima). Osiguranje stakala ne podrazumeva zaštitu farova, stakla ili plastike na svetlosnim uređajima, ogledala ili panoramski krov.

Cena osiguranja auto stakala može da zavisi od procenjene visini štete u slučaju loma stakla. Nije loša ideja da se raspitate u servisima za zamenu stakala o cenama zamene svih stakala na vašem automobilu, pa na osnovu toga možete da odlučiti koja cena osiguranja vam je prihvatljiva i da li vam se isplati osigurati auto stakla.