Osiguranje od opasnosti provalne krađe i razbojništva

Provalne krađe i razbojništva su, nažalost, postale deo naše svakodnevnice. Bez obzira da li postoji tehnička ili fizička zaštita to ne sprečava kriminalce u pokušaju da izvrše krađu ili razbojništvo. U takvim slučajevima najčešće ima materijalne štete, a alarmi i razna obezbeđenja tu štetu ne mogu nadoknaditi. Kako bi zaštitili svoju imovinu i novac predlažemo osiguranje od provalne krađe i razbojništva, kako bi se makar nadoknadila pričinjena šteta.

Provalna krađa podrazumeva krađu kada njen izvršilac provali razbijanjem, obijanjem vrata ili prozora, ili otvaranjem mesta osiguranja lažnim ključem, pravim ključem ili njegovim duplikatom do kojeg se došlo na nelegalan način ,u prostorije kojima se nalaze osigurane stvari.

Od rizika provalne krađe stvari su osigurane samo dok su zaključane ili u zatvorenim prostorijama, a novac, nakit, razne kolekcije i drugi predmeti osigurani su ako su smešteni u trezore, čelične blagajne i slično.

Razbojnička krađa podrazumeva protivpravno oduzimanje predmeta osiguranja, kada počinilac (koji je zatečen prilikom vršenja provalne krađe) upotrebi silu ili pretnju da će napasti život ili telo osiguranika ili trećeg lica da bi zadržao osigurani predmet.

Osigurati se mogu:

  1. nameštaj, mašine, aparati, uređaji i ostala oprema
  2. zalihe(materijal, nedovršeni proizvodi, gotovi proizvodi, roba i osnovna sredstava u pripremi)
  3. novac i druga sredstva plaćanja (u manipulaciji, za vreme prenosa i prevoza)
  4. stvari radnika, stvari trećih lica primljene na popravku ili prodaju, u najam, zalog ili na čuvanje.

Vaša imovina je na ovaj način osigurana od: provalne krađe, razbojništva, pokušaja provalne krađe i razbojništva, vandalizma u toku izvršenja.